Klim- en Boulderhal

Boulderen

Kom boulderen bij Bossche Boulders! Wij hebben een leuke, ongedwongen, gezellige en toegankelijke sfeer in de hal gecreëerd. Iedereen is hier welkom, of je nu beginner, gevorderd of expert bent.

openingstijden

Boulderen bij Bossche Boulders

Tijdens het boulderen klim je korte routes (de boulders). Je klimt boven een dikke valmat, op een wand van ongeveer 4 meter hoog. Een cursus volgen is niet nodig: na een korte uitleg kun je meteen beginnen. Je klimt op klimschoentjes, deze kun je kopen en/of huren, of op schone binnen sportschoenen.

Boulderen heeft veel uitdagende aspecten; kracht, techniek, balans, durf en puzzelen. Maar laat je hierdoor niet afschrikken: het instapniveau houden wij bewust laag. Boulderen is een vorm van fitness, maar dan creatief, uitdagend én sociaal.

Wij hebben voldoende uitdagingen zodat je hier meerdere keren per week kunt komen boulderen. Er zijn diverse lidmaatschappen: maandabonnement, maandkaart, jaarkaart of strippenkaart. Meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Kom je voor de eerste keer boulderen?

Hartstikke leuk! Je kunt zo aan de slag. Lees hieronder wat je kunt verwachten.

Hoe werkt het?

Na een korte uitleg over de spelregels en veiligheid kun je meteen beginnen. Heb je tussendoor vragen? Ons personeel staat altijd voor je klaar. Vind je het fijn om net wat meer begeleiding te ontvangen? Iedere maandag van 19:30 tot 20:00 hebben wij een introductieles. Deze kun je reserveren via ons reserveringssysteem.

Moet ik reserveren om vrij te boulderen?

Nee, je kunt gewoon binnen komen wandelen. Houd de actuele openingstijden goed in de gaten. Deze wijken tijdens vakanties en feestdagen af.  Voor een afspraak bij de fysio of voor de introductieles is een reservering nodig. Reserveren kan via ons reserveringssysteem

Wat moet ik meenemen?

Sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen en schone binnen sportschoenen met een lichte zool. Je kunt bij ons ook klimschoenen huren. Maak je gebruik van huurschoenen dan zijn sokken verplicht. Met klimschoenen sta je een stuk stabieler en zekerder op de wand.

Hoe sterk moet ik zijn?

Vaak denken beginnende klimmers dat ze heel sterk moeten zijn om te kunnen boulderen. Dat is helemaal niet waar! Ons instapniveau houden wij bewust laag. Kracht is minder belangrijk dan beginners vaak denken.

Hoe hoog is de wand?

Onze wanden zijn 4.20m hoog. Dat klinkt hoog, maar dit valt mee. Ten eerste is de laatste klimgreep voor beginners nooit zo hoog. Ten tweede zijn het jouw uitgestrekte handen die die hoogte bereiken – jouw voeten staan dan nog een stuk lager. Je klimt dus nooit over de wand heen. Ten derde ben jij zelf diegene de jouw grenzen bepaalt.

Wat is zo bijzonder aan boulderen?

Boulderen blijft leuk, ook op de lange termijn. Elke week vervangen wij één circuit van een bepaald niveau. We halen dan de routes uit de wand en schroeven deze op een nieuwe manier terug. Zo blijven de nieuwe uitdagingen komen! Hierdoor is het een stuk afwisselender dan vele andere sporten.

Boulderen is een sociale sport. Boulders zijn een soort puzzels die je samen kunt oplossen, de sport is uitstekend geschikt om samen te beoefenen. Ook als je alleen komt boulderen ben je zeker welkom. De ‘bouldercommunity’ staat bekend om zijn vriendelijkheid en gezelligheid.

We are on Instagram
Zondag 16 juni is het vaderdag. Iedereen mag zijn/haar papa of ander fijn persoon gratis mee nemen naar Bossche Boulders. Schoentjes huren zit hierbij gratis inbegrepen.
Gezelligheid bij  Bossche Boulders, heerlijke boulder sessies binnen en buiten! ☀️
Mooie nieuwe boulders in de hal, je kunt ze niet missen! Buiten ook leuke nieuwe boulders!
Er is een wilde zeeschildpad gespot bij Bossche Boulders!  @unit_holds
Wij zijn opzoek naar enthousiastelingen die ons willen helpen in de schoonmaak van de hal en natuurlijk dit ontzettend gezellige team willen versterken👯‍♀️🕺.  Ben jij flexibel inzetbaar in de ochtenden, gemotiveerd en een goede teamspeler? Stuur dan snel een mailtje naar: info@bosscheboulders.nl.  Een gratis abonnement en 20% korting op het gehele assortiment van Bossche Boulders zijn naast werken in een super gezellig team tot jou beschikking.  Groetjes van jouw nieuwe collega’s!
Gezelligheid @bosscheboulders op zondagochtend
Gezelligheid bij Bossche Boulders
BosscheBoulders, @NKBV_JeugdSeries @
We hebben leuke nieuwe boulders gebouwd, kom je zo ook klimmen?
Aanstaande zaterdag 25 mei sluiten wij de deuren om 17:00 i.p.v. 20:00. Dit in verband met de bar staff vergadering en ons teamuitje! Wil je toch in de avond klimmen? Geen probleem! De rest van de week zijn wij normaal geopend.
Morgen gewoon geopend tussen 10:00-23:00
We’re going wide, Boyz! Vandaag iets nieuws in de wand: crack klimmen! Met je handen en voeten klem je in de “crack”. Er zit rubber tussen, dus geen zere handjes! Kom jij oefenen?  @boulder_joch Martijn doet het ff voor!
Bring your mom, friend for free 12 mei
Vandaag zijn we gewoon geopend #boulderen #klimmen #gezelligheid #kingsday #koningsdag #denbosch #sportief

#BosscheBoulders

Wil je niets missen van al onze boulder belevingen en ontwikkelingen? Volg ons via deze website en social media. Ontdek & Deel #BosscheBoulders!

Wij gebruiken cookies