Klim- en Boulderhal

Boulderen

Kom boulderen bij Bossche Boulders! Wij hebben een leuke, ongedwongen, gezellige en toegankelijke sfeer in de hal gecreëerd. Iedereen is hier welkom, of je nu beginner, gevorderd of expert bent.

openingstijden

Boulderen bij Bossche Boulders

Tijdens het boulderen klim je korte routes (de boulders). Je klimt boven een dikke valmat, op een wand van ongeveer 4 meter hoog. Een cursus volgen is niet nodig: na een korte uitleg kun je meteen beginnen. Je klimt op klimschoentjes, deze kun je kopen en/of huren, of op schone binnen sportschoenen.

Boulderen heeft veel uitdagende aspecten; kracht, techniek, balans, durf en puzzelen. Maar laat je hierdoor niet afschrikken: het instapniveau houden wij bewust laag. Boulderen is een vorm van fitness, maar dan creatief, uitdagend én sociaal.

Wij hebben voldoende uitdagingen zodat je hier meerdere keren per week kunt komen boulderen. Er zijn diverse lidmaatschappen: maandabonnement, maandkaart, jaarkaart of strippenkaart. Meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Kom je voor de eerste keer boulderen?

Hartstikke leuk! Je kunt zo aan de slag. Lees hieronder wat je kunt verwachten.

Hoe werkt het?

Na een korte uitleg over de spelregels en veiligheid kun je meteen beginnen. Heb je tussendoor vragen? Ons personeel staat altijd voor je klaar. Vind je het fijn om net wat meer begeleiding te ontvangen? Iedere maandag van 19:30 tot 20:00 hebben wij een introductieles. Deze kun je reserveren via ons reserveringssysteem.

Moet ik reserveren om vrij te boulderen?

Nee, je kunt gewoon binnen komen wandelen. Houd de actuele openingstijden goed in de gaten. Deze wijken tijdens vakanties en feestdagen af.  Voor een afspraak bij de fysio of voor de introductieles is een reservering nodig. Reserveren kan via ons reserveringssysteem

Wat moet ik meenemen?

Sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen en schone binnen sportschoenen met een lichte zool. Je kunt bij ons ook klimschoenen huren. Maak je gebruik van huurschoenen dan zijn sokken verplicht. Met klimschoenen sta je een stuk stabieler en zekerder op de wand.

Hoe sterk moet ik zijn?

Vaak denken beginnende klimmers dat ze heel sterk moeten zijn om te kunnen boulderen. Dat is helemaal niet waar! Ons instapniveau houden wij bewust laag. Kracht is minder belangrijk dan beginners vaak denken.

Hoe hoog is de wand?

Onze wanden zijn 4.20m hoog. Dat klinkt hoog, maar dit valt mee. Ten eerste is de laatste klimgreep voor beginners nooit zo hoog. Ten tweede zijn het jouw uitgestrekte handen die die hoogte bereiken – jouw voeten staan dan nog een stuk lager. Je klimt dus nooit over de wand heen. Ten derde ben jij zelf diegene de jouw grenzen bepaalt.

Wat is zo bijzonder aan boulderen?

Boulderen blijft leuk, ook op de lange termijn. Elke week vervangen wij één circuit van een bepaald niveau. We halen dan de routes uit de wand en schroeven deze op een nieuwe manier terug. Zo blijven de nieuwe uitdagingen komen! Hierdoor is het een stuk afwisselender dan vele andere sporten.

Boulderen is een sociale sport. Boulders zijn een soort puzzels die je samen kunt oplossen, de sport is uitstekend geschikt om samen te beoefenen. Ook als je alleen komt boulderen ben je zeker welkom. De ‘bouldercommunity’ staat bekend om zijn vriendelijkheid en gezelligheid.

We are on Instagram
De 4de editie van de Bossche Boulders Pubquiz is weer een feit! 22 teams hebben hard gestreden voor de felbegeerde nummer 1 plek. Wij vonden het ontzettend gezellig en zijn mega trots op onze Bossche Boulder communitie en de crew die deze avond weer tot een enorm succes heeft laten slagen❤️. Wij kunnen niet wachten tot de volgende quiz. 🥳
Het is heeeeerlijk weer om op onze buitenwand te komen klimmen! Zien we je straks?
Kom jij zaterdag met het mooie weer onze buitenboulders klimmen? 
De buitenmuur is geopend 
Oh ja, en er zijn ook nieuwe zwarte boulders binnen! #reset
Voor onze woensdagtraining zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe assistent-jeugdtrainer! 🧗‍♂️ Wie zoeken we 🔎
Iemand die het leuk vindt om met kinderen te werken, ze kan motiveren en begeleiden in het verbeteren van hun klimvaardigheden. Daarnaast ben je beschikbaar op woensdag van 16:00 tot 17:00 voor minimaal een jaar. Klimervaring is fijn, maar geen vereiste! Zie jij jezelf als onze nieuwe assistent-jeugdtrainer? Stuur dan een mailtje met informatie over jezelf naar info@bosscheboulders.nl
We zijn gewoon open tijdens Pasen! 🐣
Recap techniek cursus @bosscheboulders
Vandaag was in Delft de internationale jeugwedstrijd Delfts Bleau International Youth Open. Twee van onze klimmers deden hieraan voor het eerst mee, temidden van een hoop (inter)nationale toppers. Martijn Mulder in de categorie onder de 18 is 19e geworden (van de 40 deelnemers) en Lukas van Drunen in de categorie onder de 20 is 14e geworden (van de 21 deelnemers). Beiden klimmen nog relatief kort, dus een applausje waard!
Vrijdag 5 april is het weer zover: tijd voor een nieuwe editie van onze #pubquiz! 🥳 De aanmeldingen stromen flink binnen, dus wees er snel bij! Aanmelden via toplogger, VOL = VOL❗”
FLITS is nieuw! 🎊 Wij organiseren de 1ste editie op zaterdag 20 april van 19:00 tot 22:00. FLITS is het jongere zusje van FLOW; een echte fun competitie! Met deze keer: klassieke plaat- en krachtige campus boulders. Denk bij de klassieke plaat aan subtiele balans boulders en technische klimmetjes. Bij de campus boulders aan niet alleen hijsen, maar ook subtielere paddle-pasjes en dergelijke! De plaat- en campuscompetitie staan los van elkaar: we roepen voor beiden een winnaar uit🏆! Schrijf je op toplogger dus in voor het onderdeel waaraan je mee wil doen. Je kunt natuurlijk ook aan beide onderdelen deelnemen. De overall winnaar zetten we ook in het zonnetje!☀️ Boulders worden gebouwd vanaf niveau 4. Verwacht ongeveer 15 klassieke plaat boulders en 10 campus boulders💪 Deelname aan FLITS is gratis. Doe je mee? Meld je aan via de toplogger app. Daarnaast hosten wij vanaf 17:00 een pizza party! Alle pizza’s kosten op deze avond €9,50. Alleen voor de gezelligheid komen is natuurlijk ook mogelijk. Iedereen is welkom💃
Hier een voorproefje van de nieuwe set boulders van vandaag. Zien we je vanavond?
Er zijn nog 2 plekken over voor de techniekcursus op vrijdag! Geschikt voor klimmers die minimaal de helft van roze klimmen, tot en met klimmers van rode routes! 
Meld je snel aan via de mail: info@bosscheboulders.nl. 
VOL = VOL
PUBQUIZ
Vrijdag 5 april 19:00 – 22:30 De vijfde editie van de Bossche Boulders pubquiz is een feit. Vrijdag 5 april start de quiz om 19:15. De quiz bestaat uit 8 rondes met verschillende thema’s waaronder geschiedenis, film & muziek.
Zorg dat je (ruim) voor deze tijd aanwezig bent in de hal. Er is ruimte voor 21 groepjes van maximaal 4 personen. Alleen of met tweetallen meedoen is mogelijk. Wij zorgen ervoor dat je aan kan haken bij een ander groepje. Reserveren doe je via de toplogger app. Doe je mee? Supertof. Reserveer snel want vol = vol. Wil je een groepje aanmelden? Zorg dan dat alle namen in de reservering worden genoteerd.
about last ladiesnight: Op internationale vrouwendag weer een super gezellige ladies night gehad met deze met toppers!
Ruimere openingstijden: Vanaf maart zijn wij nu ook op donderdag om 10:00 geopend! Er worden op deze dag nog steeds nieuwe boulders gebouwd. Een deel van de wand is op donderdag (overdag) dus niet beschikbaar, gelukkig valt er altijd nog genoeg te boulderen op de andere wanddelen. Openingstijden vanaf Maart:
Maandag t/m vrijdag 10:00 - 23:00
Zaterdag: 09:00 - 20:00
Zondag: 09:00 - 22:00

#BosscheBoulders

Wil je niets missen van al onze boulder belevingen en ontwikkelingen? Volg ons via deze website en social media. Ontdek & Deel #BosscheBoulders!

Wij gebruiken cookies