Klim- en Boulderhal

Boulderen

Kom gezellig boulderen bij Bossche Boulders! Wij hebben een leuke, ongedwongen, gezellige en toegankelijke sfeer in de hal gecreëerd. Iedereen is hier welkom, of je nu beginner, gevorderd of expert bent.

Als je gaat boulderen klim je korte routes (de boulders). Je klimt boven een dikke valmat, op een wand van ongeveer 4 meter hoog. Een cursus volgen is niet nodig: na een korte uitleg kun je meteen beginnen. Je klimt op klimschoentjes, deze kun je kopen en/of huren, of op binnen sportschoenen.

Boulderen is een goed alternatief voor fitness. Wij hebben voldoende uitdagingen zodat je hier meerdere keren per week kunt komen boulderen. Er zijn diverse lidmaatschappen: Maandabonnement, Maandkaart, Jaarkaart of Strippenkaart. Meer informatie nodig? Neem contact met ons op.

Boulderen heeft veel uitdagende aspecten; kracht, techniek, balans, durf en puzzelen. Maar laat je hierdoor niet afschrikken: het instapniveau houden wij bewust laag. Boulderen is een vorm van fitness, maar dan creatief, uitdagend én sociaal.

Kom je voor de eerste keer boulderen?

Hartstikke leuk! Je kunt zo aan de slag. Lees hieronder wat je kunt verwachten.

Hoe werkt het?

Na een korte uitleg over de spelregels en veiligheid kun je meteen beginnen. Heb je tussendoor vragen? Ons personeel staat altijd voor je klaar.

Moet ik reserveren?

Ja, sinds covid19 moet er gereserveerd worden. Dit kan via ons reserveringssysteem.

Wat moet ik meenemen?

Sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen en schone sportschoenen, het liefst met een lichte zool. Je kunt bij ons ook klimschoenen huren voor € 3,50. Bij huurschoenen is het gebruik van sokken verplicht. Met klimschoenen sta je een stuk stabieler en zekerder op de wand.

Hoe sterk moet ik zijn?

Vaak denken beginnende klimmers dat ze heel sterk moeten zijn om te kunnen boulderen. Dat is helemaal niet waar! Ons instapniveau houden wij bewust laag. Kracht is minder belangrijk dan beginners vaak denken.

Hoe hoog is de wand?

Onze wanden zijn 4.20m hoog. Dat klinkt hoog, maar dit valt mee. Ten eerste is de laatste klimgreep voor beginners nooit zo hoog. Ten tweede zijn het jouw uitgestrekte handen die die hoogte bereiken – jouw voeten staan dan nog een stuk lager. Je klimt dus nooit over de wand heen. Ten derde ben jij zelf diegene de jouw grenzen bepaalt.

Wat is zo bijzonder aan boulderen?

Boulderen blijft leuk, ook op de lange termijn. Elke week vervangen wij één circuit van een bepaald niveau. We halen dan de routes uit de wand en schroeven deze op een nieuwe manier terug. Zo blijven de nieuwe uitdagingen komen! Hierdoor is het een stuk afwisselender dan vele andere sporten.

Boulderen is een sociale sport. Boulders zijn een soort puzzels die je samen kunt oplossen, de sport is uitstekend geschikt om samen te beoefenen. Ook als je alleen komt boulderen ben je zeker welkom. De ‘bouldercommunity’ staat bekend om zijn vriendelijkheid en gezelligheid.

Openingstijden

#BosscheBoulders

Wil je niets missen van al onze boulder belevingen en ontwikkelingen? Volg ons via deze website en social media. Ontdek & Deel #BosscheBoulders!

Wij gebruiken cookies