Klim- en Boulderhal

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de belangrijkste vragen en antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Wat is boulderen?

Als je gaat boulderen klim je korte routes (de boulders). Je klimt boven een dikke valmat, op een wand van ongeveer 4 meter hoog. Boulderen doe je dus zonder touw. Een cursus volgen is niet nodig: na een korte uitleg kun je meteen beginnen. Je klimt op klimschoentjes, deze kun je kopen en/of huren. Je mag ook klimmen op schone binnen sportschoenen het lieft met een lichte zool.

 

Boulderen heeft veel uitdagende aspecten; kracht, techniek, balans, durf en puzzelen. Laat je hierdoor niet afschrikken, het instapniveau houden we bewust laag. Boulderen is een vorm van fitness, maar dan creatief, uitdagend én sociaal.

 

Kom je voor het eerst? Geef dit dan aan bij binnenkomst. Ons personeel zorgt dan voor een korte instructie, zodat jij direct veilig aan de slag kan.

Wat neem ik mee?

Sportkleding waarin je makkelijk kunt bewegen en schone binnen sportschoenen, het liefst met lichte zool. Je kunt bij ons ook klimschoenen huren. Bij het gebruik van huurschoenen is het dragen van sokken verplicht. Met klimschoenen sta je een stuk stabieler en zekerder op de wand.

Moet ik reserveren?

Nee, je kunt gewoon binnen komen wandelen. Houd de actuele openingstijden goed in de gaten. Deze wijken tijdens vakanties en feestdagen af.  Voor een afspraak bij de fysio of voor de introductieles is een reservering nodig. Reserveren kan via ons reserveringssysteem

Voor wie is boulderen?

Wij hanteren een minimale leeftijd van 6 jaar om te mogen boulderen. Klimmers tot 12 jaar mogen alleen onder actieve begeleiding van een volwassene klimmen. Wij hanteren één volwassene per twee kinderen. Vanaf 12 jaar mag er zelfstandig geklommen worden, dit kan individueel of in een groep. Voor groepen groter dan 10 personen moet er echter via de mail gereserveerd worden, ongeacht de leeftijd.

Wat zijn de spelregels?

Het doel bij boulderen is simpelweg om boven te komen. Het begin van een boulder herken je aan 2 witte labeltjes aan de grepen onderaan de wand. Deze 2 witte labeltjes kunnen bij elkaar aan 1 greep zitten of uit elkaar aan 2 grepen. Het labeltje geeft aan waar je met je handen moet starten. Bovenin de boulder wordt de eindgreep duidelijk gemaak met een rood labeltje.

 

Het is soms even zoeken, kijk daarom altijd goed hoe een route start, loopt en eindigt. Starten doe je met je handen op de startgrepen, vervolgens haal je jouw voeten van de mat. Sta je stabiel dan kun je de route gaan klimmen. Eenmaal bij de eindgreep aangekomen? Houd de eindgreep 2 seconden vast met beide handen, je hebt dan de boulder uitgeklommen. Soms lukt dit in één keer, soms heb je drie pogingen nodig en soms lukt het pas na 3 weken. Dit maakt boulderen zo uitdagend.

 

Het is de bedoeling om met alleen de grepen van dezelfde kleur naar boven te klimmen zonder gebruik te maken van de andere kleuren. Handen en/of voeten tegen de wand of modules plaatsen is natuurlijk geen probleem. Om naar beneden te komen hebben we her en der makkelijke afklim grepen geplaatst, deze grepen zijn grijs en hangen vooral bovenin op de wand.

 

Let op! Je betreedt alleen de mat wanneer je daadwerkelijk gaat klimmen. Verder is het van belang dat de mat vrij is van spullen. De mat is echt om op de vallen, daarom houden wij de mat het liefst zo vrij mogelijk. Op deze manier is het veilig voor jou en een ander.

Moet ik sterk zijn om te kunnen boulderen?

Vaak denken beginnende klimmers dat ze heel sterk moeten zijn om te kunnen boulderen. Dat is helemaal niet waar! Ons instapniveau houden we bewust laag. Kracht is minder belangrijk dan beginners vaak denken.

Zijn de routes altijd hetzelfde?

Nee, iedere week vervangen wij één circuit van een bepaald niveau. We halen dan de routes uit de wand en schroeven deze op een nieuwe manier terug. Zo heb je steeds weer een nieuwe uitdaging! Dit maakt boulderen een leuke en afwisselende sport.

 

Niveau’s worden met verschillende kleuren aangegeven, deze kun je op de website en in de hal vinden. Ieder niveau heeft ongeveer 15 tot 20 verschillende routes.

Is boulderen veilig?

Indoor boulderen is relatief veilig, maar net zoals bij elke sport zijn er risico’s. Bij het boulderen klim je zonder touw tot zo’n 4 meter hoog, de dikke matten zorgen ervoor dat je veilig kan vallen. Blessures kunnen ontstaan doordat je bijvoorbeeld verkeerd valt of een verkeerde beweging maakt. Door naar beneden te klimmen of te zorgen voor een gecontroleerde val beperk je deze risico’s. Ons personeel geeft je graag tips over hoe je veilig kan vallen.

 

Van welke faciliteiten kan ik gebruik maken?

Kleedkamers, douches, toiletten, kluisjes, de trainingsruimte, water en WiFi; al deze faciliteiten zijn beschikbaar zonder meerprijs.

 

Bij de bar hebben wij een divers aanbod van warme en gekoelde dranken, snacks, pizza, vers fruit en smoothies. Verder hebben wij een ruim aanbod in (non)-alcoholische versnaperingen, inclusief een aantal lokale bieren. Informatie over allergenen of vega(n) opties kan worden gevraagd aan het barpersoneel.

 

Houd er rekening mee dat i.v.m. de corona maatregelen het aanbod mogelijk anders kan zijn.

Hebben jullie gevonden voorwerpen?

Jazeker! Het komt namelijk regelmatig voor dat men wat vergeet. Heb je een item verloren? Vraag het dan even na bij de balie of kijk bij de gevonden voorwerpen.

 

Houd er rekening mee dat de gevonden voorwerpen aan het einde van de maand worden opgeruimd. Deze spullen slaan wij nog één maand op, daarna worden ze gedoneerd. Kom je niet regelmatig in Den Bosch? Geef dit dan even via de telefoon of de mail door, dan houden wij het voor je achter.

We are on Instagram
Zondag 16 juni is het vaderdag. Iedereen mag zijn/haar papa of ander fijn persoon gratis mee nemen naar Bossche Boulders. Schoentjes huren zit hierbij gratis inbegrepen.
Gezelligheid bij  Bossche Boulders, heerlijke boulder sessies binnen en buiten! ☀️
Mooie nieuwe boulders in de hal, je kunt ze niet missen! Buiten ook leuke nieuwe boulders!
Er is een wilde zeeschildpad gespot bij Bossche Boulders!  @unit_holds
Wij zijn opzoek naar enthousiastelingen die ons willen helpen in de schoonmaak van de hal en natuurlijk dit ontzettend gezellige team willen versterken👯‍♀️🕺.  Ben jij flexibel inzetbaar in de ochtenden, gemotiveerd en een goede teamspeler? Stuur dan snel een mailtje naar: info@bosscheboulders.nl.  Een gratis abonnement en 20% korting op het gehele assortiment van Bossche Boulders zijn naast werken in een super gezellig team tot jou beschikking.  Groetjes van jouw nieuwe collega’s!
Gezelligheid @bosscheboulders op zondagochtend
Gezelligheid bij Bossche Boulders
BosscheBoulders, @NKBV_JeugdSeries @
We hebben leuke nieuwe boulders gebouwd, kom je zo ook klimmen?
Aanstaande zaterdag 25 mei sluiten wij de deuren om 17:00 i.p.v. 20:00. Dit in verband met de bar staff vergadering en ons teamuitje! Wil je toch in de avond klimmen? Geen probleem! De rest van de week zijn wij normaal geopend.
Morgen gewoon geopend tussen 10:00-23:00
We’re going wide, Boyz! Vandaag iets nieuws in de wand: crack klimmen! Met je handen en voeten klem je in de “crack”. Er zit rubber tussen, dus geen zere handjes! Kom jij oefenen?  @boulder_joch Martijn doet het ff voor!
Bring your mom, friend for free 12 mei
Vandaag zijn we gewoon geopend #boulderen #klimmen #gezelligheid #kingsday #koningsdag #denbosch #sportief

#BosscheBoulders

Wil je niets missen van al onze boulder belevingen en ontwikkelingen? Volg ons via deze website en social media. Ontdek & Deel #BosscheBoulders!

Wij gebruiken cookies